sunnuntai 2. syyskuuta 2018

Uusia syystuulia

Syksy etenee vääjäämättömästi, vaikka säät ovat vielä kovasti lämpimiä. Muuttolinnut huutelevat haikeita hyvästejä. Tai näin ainakin tulkitsen niiden viestejä. Tulkinta voi olla täysin vääräkin, sillä kuuluuhan muori niihin, joista laulu toteaa "saa siivettömät tyytyä maan kylmän kahleisiin".
Itse asiassa muori on jopa tyytyväinen, ettei  tarvitse edes Finnairin siivin lennellä maihin lämpimiin. Toivotan sydämellisesti muuttolinnuille hyvää matkaa ja toivon niiden taas ensi keväänä löytävän tänne takaisin. Ainakin muori odottelee niitä.

Vääjäämättömästi siirtyy myös työelämä yhä kauemmaksi taustapeilissä. Sen asian kanssa muori ei ole vieläkään sujut. Voi olla, että tyytyväisyys tulee vasta, kun/jos maakuntauudistus toteutuu ja ympäristöterveydenhuolto survotaan poliittisilla päätöksillä aivan väärään liikelaitokseen. Muori ei muuta kantaansa  One Health - Yksi terveys -konseptin ylivertaisuudesta ympäristöterveydenhuollon näkökulmasta. Muorin mielestä ympäristöterveydenhuolto ennaltaehkäisevänä terveydenhuoltona kuuluu terveydenhuollon yhteyteen.
Saahan sitä muori purkaa turhautuneisuuttaan tehtäviin ratkaisuihin, mutta mitään merkitystähän sillä ei ole. Ei kuulu hyttysen ininä taivaaseen eikä ruotimuorin pulinat poliittisiin torneihin. - Tehkööt virheensä.

Ei muori ole käyttänyt energiaansa täysin vain asioiden vastustamiseen, on tässä oltu kovasti mukana myös henkilökohtaisella panoksella "paremman tulevaisuuden rakennustalkoissa": Muori päätti ehdottomasti ilmoittautua valokuidun kannattajaksi ja hankkia sellaisen myös omaan tupaansa, jos hanke toteutuu Alavieskan osalta. Voihan olla, että se robottiarmeija, joka muoria tulevaisuudessa hoitaa (jos Herra elinpäiviä riittävästi suo) tarvitsee hyviä yhteyksiä.
Toinen tulevaisuushanke on sähköavusteisen polkupyörän hankinta. Nyt ei muorin tarvitse huristella kärrykeleillä jokaiseen polkuetäisyydellä olevaan paikkaan fossiilisilla polttoaineilla, vaan lyhyemmät lenkit voi taittaa puhtaalla sähköenergialla ja lihasvoimalla . Tämähän voi edistää myös kansanterveyttä muorin osalta. Ja sehän taas tarkoittaa kansantaloudellista säästöä.

Kyllä muori jo noilla parannuksentekoharjoituksilla voi odottaakin varsinaisen eläkeajan alkamista 1.2.2019. Eikö?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti