maanantai 2. heinäkuuta 2018

Meeri-muorin yksilöllinen vanhuusstrategia - osa 2

Olen ollut vuosikaudet lehtikauppiaiden ihanneasiakas. Olen heltynyt tilaamaan jatkuvasti uusia ja uusia "ohittamattomia tarjouksia". Ja tilaukset maksettuani taas käynyt netissä peruuttamassa tilaukset. Siitä on tietenkin seurannut taas uusi tarjouskierros ja ... arvaatte kyllä mitä.
Myös erinäisiä terveyslehtiäkin on tullut vuosien mittaan runsaasti, joitakin olen lukenutkin, mutta monet ovat menneet kiertoon sisarille vähän käytettyinä. 

Tiedon puutteesta ei siis ole kyse, kun tästä maallisesta tomumajasta on tullut huonosti huolehdituksi. Jos vaiva on hoitunut parasetamolilla, mitäpä sillä lääkäriä vaivaamaan.
Vyötärönympärys on vuosien mittaan venynyt kuin kulunut kuminauha, mutta vaatekaupoista on löytynyt vielä vaivaan ratkaisu - yksi tai kaksi numeroa isompi koko.
Jalatkin ovat vielä kantaneet - nikotellen. Toinen polvi tosin on vaihdettu metalliseen kuusikymppislahjana. Sekin tosin vasta, kun kivut eivät antaneet nukkua.- Ja hyvä tuli.
Liikunta on vähentynyt vuosien mittaan kuin huomaamatta. Onneksi on koirapoika, joka tarvitsee päivittäisen liikunta-annoksensa, ja liikuttaa samalla muoria. Hyötyliikunta on omakotiasujalle toinen mahdollisuus. Tosin siitäkin on mahdollisuus luistaa - kotitalousvähennystä hyödyntäen.

Nyt kun mättäät ja kynnykset tuntuvat olevan koko ajan korkeampia, lienee aika lopettaa selittelyt ja yrittää pelastaa, mitä pelastettavissa on. Työterveyshuollon kutsu terveystarkastukseen (viimeiseen työaikana)  voisi olla myös kutsu uudelle tielle - tai sitten ei.

En siis lupaa mitään, mutta pidän strategisena tavoitteena huolehtia paremmin fyysisen kunnon ylläpitämisestä. Hieman enemmän liikuntaa ja hieman vähemmän herkkuja.
Vaikka tiedän enemmän kuin hyvin painonhallinnan perusteet, olen kaivanut yöpöydälle motivaattoriksi Pertti Mustajoen "Yksilöllinen painonhahallinta" -kirjan parin vuosikymmenen takaa.

Pitää yrittää muistaa monessa eri muodossa esitetty viisaus: "Helvettiin menevä tie on päällystetty hyvillä aikomuksilla." - Hyvät aikomukset eivät auta mitään, pitäisi olla puhtia ryhtyä tekoihin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti