tiistai 3. heinäkuuta 2018

Meeri-muorin yksilöllinen vanhuusstrategia - osa 3

Oletteko huomanneet, että digitalisaatio valtaa alaa kaikilla elämän osa-alueilla ja erityisen ajankohtainen on digi-sote?
Muorilla puskee hikeä pintaan, kun tunnistaa oman rajoittuneisuutensa erilaisten sähköisten toimintojen hallinnassa. Mitenkähän tässä jatkossa pärjää, jos ei osaakaan asioida etänä erilaisten sovellusten avulla?

Entä kuka huolehtii muorista ja kaltaisistaan kotihoidossa, kun hoitajien määrä vähenee ja hoidettavien määrä kasvaa? Onkohan tässä sijoitettava henkilökohtaiseen hoivarobottiin? Ja siru pitää saada nahan alle, jotta muistamaton muori pystytään tunnistamaan sirulukijalla ja palauttamaan paikkatieto-ohjelman avulla sijoituspaikkaansa.

Näiden asioiden haltuunottaminen on asetettava strategiseksi  tavoitteeksi. Ja tavoitteeseen pääsemiseksi on pakko perustaa projekti vai olisikohan tästä tehtävä peräti tulevien vuosien henkilökohtainen kärkihanke?

Jotta pääsee edes aloittamaan kärkihanketta on saatava toimivat nettiyhteydet, jotka eivät nikottele, kun me kaikki ikäihmiset rynnimme koneen ääreen asioidaksemme nettihoitajalla tai -lääkärillä, tarkistaaksemme reseptimme kanta-palveluista, hoitaaksemme pankkiasioinnit, lukeaksemme digilehdet tai muuten vain seurustellaksemme somessa.

Siispä tästä on lähdettävä: Alavieskaankin on saatava valokuituyhteydet!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti